Teunissen blikt terug op sprookje: 'Er moet iemand vertellen dat het een grap is' Tour de France

Teunissen blikt terug op sprookje: 'Er moet iemand vertellen dat het een grap is'

Door Marijn van den Berge 03 september 2019 | 10:19


Mike Teunissen heeft bij het RTL4-programma Beau teruggeblikt op zijn historische Tour de France. De renner van Jumbo-Visma was de eerste renner in dertig jaar die de gele trui droeg in de Ronde van Frankrijk. Vooral de manier waarop is bizar te noemen.

Teunissen ging naar Frankrijk als lead-out voor Dylan Groenewegen, maar die kwam vlak voor de sprint in de eerste etappe ten val. ‘We waren er al een aantal maanden mee bezig en tot die valpartij ging het allemaal goed.’ Teunissen viel niet, schakelde razendsnel om en klopte Sagan op de meet. ‘Je verwacht het niet. Je denkt: ‘dit kan eigenlijk helemaal niet. Er moet straks iemand komen om te vertellen dat het een grap is. Ik kan hier nooit een Touretappe winnen.' Dan blijk je wél te winnen. Dat is een onbeschrijflijk gevoel.’

Maar naast euforie en stomme verbazing was er vooral ook veel opluchting. ‘We voelden de druk van de hele buitenwacht, dus het was wel fijn dat het, geluk bij een ongeluk, tóch goed ging’, vervolgt Teunissen. ‘Anders waren de kritieken waarschijnlijk niet mis geweest. In de sprints erna ging het niet goed en werden er vragen gesteld of Dylan wel goed genoeg was. Gelukkig won hij de volgende sprint wel en liet hij zien dat hij de snelste sprinter van het peloton is.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws