[Update] Boonen hoopt voor wielersport dat Van Aert schadeclaim afblaast Tour de France

[Update] Boonen hoopt voor wielersport dat Van Aert schadeclaim afblaast

Door Bram van der Ploeg 27 september 2019 | 08:14


(23 september 2019) Wout van Aert en Jumbo-Visma gaan stappen ondernemen tegen de ASO. Dat meldt Het Nieuwsblad. De Tourorganisatie wordt schuldig geacht aan het ongeval van Van Aert in de tijdrit, die daarbij zwaargewond raakte en lang moet revalideren.

Van Aert liep een enorme wond en de daarbij behorende (spier)schade in het bovenbeen op, toen hij tijdens een tijdrit in de Tour de France achter een hek bleef haken. Volgens Jumbo-Visma en Van Aert is de ASO daarvoor verantwoordelijk. ‘Het is duidelijk dat de ernst van de blessure het gevolg is van de wijze waarop dat hek daar gezet was’, aldus Van Aert.

Jumbo-Visma stuurde een brief naar de ASO om herhaling te voorkomen, maar de kans is groot dat er nog een schadeclaim achteraan komt. ‘Mijn management en de ploeg bekijken dit momenteel’, zegt Van Aert. Die schadeclaim moet er komen voor onder meer medische kosten en inkomensverlies.

Update - 27 september 2019 (08.10 uur): Boonen vreest voor schadeclaim Van Aert

Tom Boonen vreest dat een schadeclaim van Team Jumbo-Visma en Wout van Aert tegen de ASO grote gevolgen kan hebben. 'Niet omdat ik niet vind dat Wout gelijk heeft en ook niet omdat ik vind dat ASO fout is en ze weleens vervolgd mogen worden. Maar ik vrees dat het een beetje de dood van de wielersport zou kunnen zijn als ze daarmee beginnen', zo stelt hij bij Extra Time Koers.

Waarom? Omdat het hek van de dam is, mocht Van Aert winnen. 'Als dat in Wouts voordeel wordt uitgesproken, dan hebben we 350 zaken zoals deze zaak per seizoen. Dan zal er geen enkele organisator nog een koers willen organiseren. Dat krijg je dan niet meer verzekerd. De gevolgen van een precedent zijn voor altijd. We zitten in een veranderende tijd en rechtszaken zijn gemeengoed geworden, helaas. Maar als organisator is het al niet makkelijk. Ik zeg niet dat ze altijd gelijk hebben, verre van. Maar er gaan veel meer organisatoren nu veel schrik krijgen.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws