Maassen ziet ondanks weinig tijdritkilometers kansen voor Dumoulin in Tour 2020 Tour de France

Maassen ziet ondanks weinig tijdritkilometers kansen voor Dumoulin in Tour 2020

Door Arnout Tamerus 15 oktober 2019 | 19:33


Frans Maassen, ploegleider van Team Jumbo-Visma, ziet ondanks het ontbreken van veel tijdritkilometers kansen voor Tom Dumoulin in de Tour de France van 2020. Voor de camera van L1 antwoordt Maassen op de vraag aan wie hij denkt bij het zien van de route: 'Tom Dumoulin'.

Dumoulin is dus favoriet voor Maassen. Tegenover L1 zegt hij: 'Hij is natuurlijk onze favoriet in Nederland. We hebben een sterke ploeg met meerdere sterke klimmers. We hebben ook Roglic nog. Hij is de nummer 1 van de wereld.' De weinig tijdritkilometers kwamen ook aan bod. Maassen: Nee, het zijn weinig tijdritkilometers, maar het is een voordeel om de tijdrit op de voorlaatste dag te hebben. Het is een tijdrit waar Dumoulin ook goed uit de voeten kan. Het is een geweldig wapen aan het einde van de Tour.'

Het ontbreken van een ploegentijdrit doet met het succes van de jongte Tour de France in het achterhoofd ook even pijn. Maassen reageert daar op: 'Het is jammer. Het is toch wel een dingetje voor ons de laatste jaren. We zijn erg gemotiveerd en hebben veel werk en energie er ingestoken. Het is jammer. Misschien het jaar er na maar weer.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws