'Dreigementen aan ASO kwestie Van Aert afgezwakt, ploeg wil overeenkomst' Tour de France

'Dreigementen aan ASO kwestie Van Aert afgezwakt, ploeg wil overeenkomst'

Door Jannick van der Hooft 16 oktober 2019 | 13:46


Wout van Aert en zijn omgeving zouden wat gas terug hebben genomen met betrekking tot de aanklacht tegen de Tourorganisator, dat zegt Michel Wuyts in zijn column bij Sporza. Eerdere berichtgevingen stelden dat de Belg de ASO verantwoordelijk achtte voor zijn nare val tijdens afgelopen Tour de France.

Wuyts denkt dat dit een goede beslissing is van de coureur: 'Ik hoor dat ze bij Jumbo-Visma aansturen op een overeenkomst tussen de verzekering van Van Aert en die van de ASO. Dat lijkt mij de beste oplossing mocht het eventueel minder goed aflopen met die blessure. Dan heeft hij toch iets om op terug te vallen bij een financieel verlies.'

De Belgische commentator verwijst daarbij ook naar de situatie met Vincenzo Nibali twee jaar geleden. De Italiaan moest toen de Tour verlaten na een val door een toeschouwer. Ook daar werd de organisatie eerst verantwoordelijk gehouden: 'Hij brak zijn heup door een slecht georganiseerd stuk op Alpe d'Huez. Daar is na eerdere dreigingen ook gas teruggenomen.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws