Mollema stijgt in de pikorde bij Trek en mag in 2020 als kopman naar de Tour Tour de France

Mollema stijgt in de pikorde bij Trek en mag in 2020 als kopman naar de Tour

Door Bram van der Ploeg 30 november 2019 | 08:10


Bauke Mollema heeft dankzij een geweldig 2019 een rol als kopman voor de Tour de France van 2020 verdiend. Dat laat hij weten aan het Algemeen Dagblad. Omdat aanwinst Vincenzo Nibali vol voor de Giro d'Italia gaat, mogen Mollema en Richie Porte het in de Tour gaan uitvechten.

Mollema reed in 2019 nog de Giro en werd daar knap vijfde. In de Tour gooide Trek alle ballen op Porte, maar die werd teleurstellend elfde. 'We hebben een verdeling voor de grote koersen gemaakt. Ik rijd de tour voor het klassement, Nibali gaat naar de Giro. Waarschijnlijk zullen we samen de Vuelta doen. Ik niet voor het klassement, maar voor de ritzeges', zo legt Mollema uit.

Dat Nibali, mede door de Olympische Spelen in de zomer, kiest voor de Giro is een geluk voor Mollema. De 33-jarige Nederlander beseft dat de Italiaan als absoluut uithangbord van de ploeg is gehaald. 'De ploeg wil blikvangers hebben om fietsen te verkopen, dat snap ik wel. Een renner als Contador pakt meer publiciteit dan ik. Voor mij is het niet zo’n probleem. Dit jaar kwam Porte erbij en had ik het beste jaar van mijn carrière', zo blijft hij nuchter. (foto: Sirotti)

Lees 1 reacties

Tags:

Reacties

henkwijlhuizen
30 Nov 2019 om 08:59

Mooi man succes ga je volgen

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws