Ewan rijdt twee grote rondes: 'Jammer als ze nog meer snijden in sprintetappes' Tour de France

Ewan rijdt twee grote rondes: 'Jammer als ze nog meer snijden in sprintetappes'

Door Bram van der Ploeg 04 december 2019 | 13:54


Caleb Ewan hoopt dat de organisaties van de grote rondes in de toekomst rekening blijven houden met sprinters. De winnaar van ritten in de Giro én Tour van 2019 roept in gesprek met Cyclingnews op dat er meer is dan alleen klimmen.

'Ze kunnen ons niet zomaar vergeten. We zijn waar we zijn en het zou jammer zijn als ze sprinters nog meer gaan uitsluiten. Ik denk namelijk dat we door een heel interessante periode gaan voor de sprinters. Er zijn veel goede snelle mannen, niemand is echt dominant. In iedere sprint weet je niet wie er gaat winnen. Dat was wel anders toen Cavendish domineerde. Het zou heel jammer zijn als ze nog meer gaan snijden in sprintetappes. In de Vuelta zijn ze er al bijna niet meer. De Giro is de enige ronde die veel vlakke etappes in stand houdt. Misschien moeten we hopen op een Franse sprinter', knipoogt de Australiër. 

Ewan laat zich zelf niet uit het veld slaan. Hij zal in 2020 normaal gesproken weer de Giro én Tour rijden. 'De Tour wordt zwaar voor iedereen. Als ik al één rit kan winnen, zal de ploeg mij meenemen voor die ene rit. Er zouden eigenlijk vijf of zes kansen moeten zijn, maar er is wel een kans om de gele trui te pakken in Nice op de eerste dag.' Alleen al om die reden trekt Ewan toch naar de Tour, al zal hij net als in 2019 ook de Giro d'Italia waarschijnlijk bedwingen. 'Ik hield van mijn programma dit jaar, met de Giro en de Tour. Ik denk dat mijn programma wel veel hetzelfde zal zijn. (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws