'Jungels gaat voor etappeoverwinningen in Tour en laat Giro links liggen' Tour de France

'Jungels gaat voor etappeoverwinningen in Tour en laat Giro links liggen'

Door Gerrit van Loon 13 december 2019 | 11:25


Geen Giro d'Italia in 2020 voor Bob Jungels. De Luxemburgse renner van Deceuninck–Quick-Step kiest voor de Tour de France. Daarin gaat hij in eerste instantie, en met het oog op de aanwezigheid van ploeggenoot Julian Alaphilippe, niet voor het klassement, maar voor etappeoverwinningen.

Voor zijn land Luxemburg wil Jungels ook deelnemen aan de Olympische Spelen van Tokio 2020. Dat schrijft het Italiaanse medium Spaziociclismo. Dit voorjaar draaide de Giro d'Italia voor de renner uit op een fiasco. De Luxemburger was geen schim van de klassementsman die hij voorheen was. 'Iedereen heeft soms slechte momenten en ik ben ook geen typische renner voor de grote rondes’, meldde Jungels toen.

De Luxemburger gaf de hoop op goede klassementen in grote rondes niet op, maar stelde zichzelf wel de vraag wat hem nu het beste ligt. De eeuwige vraag waar veel renners mee worstelen: de focus op klassiekers en kortere rondes of de klassementen in grote rondes. Een overzicht van kopmannen in de grote rondes van 2020, is hier te vinden. (foto: Sirotti). 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws