Tour-revelatie Meurisse baalt van UCI: 'Voelen ons als ploeg beetje geflikt' Tour de France

Tour-revelatie Meurisse baalt van UCI: 'Voelen ons als ploeg beetje geflikt'

Door Bram van der Ploeg 08 januari 2020 | 11:49


Xandro Meurisse baalt ervan dat hij in 2020 niet in de Tour de France kan rijden. De renner van Circus-Wanty-Gobert was in 2019 nog één van de revelaties met zijn aanvallende stijl, maar hij zag dinsdag hoe zijn team geen wildcard kreeg voor dit jaar.

'Een persoonlijke domper, maar we voelen ons vooral als ploeg geflikt door de UCI', zo haalt Meurisse uit in gesprek met Het Laatste Nieuws. Cofidis is als negentiende ploeg in de WorldTour sowieso verzekerd van de Tour en Total Direct Energie is dat op basis van de prestaties in 2019. De ASO kiest in 2020 voor Arkéa-Samsic en Vital Concept als laatste twee ploegen. 'Dit is een domper, want de Ronde van Frankrijk was één van mijn grote seizoensdoelen. Als je ziet wat die koers als mens en als renner met me gedaan heeft, welke uitstraling ze me heeft bezorgd... De Tour is een internationale etalage.'

Het knaagt bij Meurisse dat Wanty-Groupe Gobert in 2019 als tweede eindigde op de pro-continentale lijst, achter Total Direct Energie. Dat was normaal gesproken genoeg voor de Tour, totdat Cofidis een WorldTour-licentie kreeg. 'Een ingreep die heel laat werd doorgevoerd en meegedeeld. Op een moment dat er sportief niets meer tegen te beginnen viel. Jammer, vind ik. Als ploeg voelen we ons in die zin toch wel een beetje geflikt. Je kan je afvragen of hetzelfde was gebeurd mocht de beste procontinentale ploeg níet onder Franse vlag hebben gevaren en de UCI-voorzitter géén Fransman was geweest.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws