Prudhomme over de Franse teams in Tour: ‘Altijd een nationale voorkeur’ Tour de France

Prudhomme over de Franse teams in Tour: ‘Altijd een nationale voorkeur’

Door Gerrit van Loon 09 januari 2020 | 17:59


Tour-directeur Christian Prudhomme windt er geen doekjes om. De Fransman is verheugd dat er in de Tour de France 2020 zes Franse formaties rijden. Na de presentatie van de route voor Parijs–Nice sprak de website Cyclismactu.net met hem en stuitte op zijn nationale voorkeur.

De laatste twee uitnodigingen van de Tour-organisatie waren voor Arkéa-Samsic en B&B Hotels-Vital Concept. Samen met Cofidis, Groupama-FDJ, AG2R La Mondiale en Total Direct Energie levert dat zes Franse formaties op aan het begin van de Grande Boucle in juli dit jaar. ‘Arkéa-Samsic heeft met Warren Barguil en Nairo Quintana een uitzonderlijk duo rijden. Voor het eerst mag ook B&B Hotels Vital Concept van Jérôme Pineau met ervaren renners als Pierre Rolland en Cyril Gautier, voormalig Frans kampioen Arthur Vichot en sprinter Bryan Coquard meedoen. Het parcours is gunstig voor ontsnappingen tot het einde. Dus ik wens dat ze ervan gaan genieten’, aldus Prudhomme.

B&B Hotels-Vital Concept kreeg de voorkeur voor Circus-Wanty Gobert, het team dat aan de laatste drie edities van de Tour wel meedeed? ‘Dat dit pas het derde professionele seizoen voor Hotels-Vital is maakt niet uit. Vorig jaar viel Wanty in het voordeel. Guillaume Martin werd twaalfde in de Tour, maar die zit daar nu niet meer bij. Ze hebben de tweede divisie ook niet gewonnen. En dan is er altijd een nationale voorkeur op een gegeven moment. In ieder geval zijn we verheugd over Arkéa-Samsic en B&B Hotels-Vital Concept. Het is aan de teams om hun kans nu te grijpen’, zo besluit Prudhomme. (foto: Sirotti).


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws