Thomas zet nog één keer alles op de Tour: ‘Mijn niveau is veel beter’ Tour de France

Thomas zet nog één keer alles op de Tour: ‘Mijn niveau is veel beter’

Door Wilbert van der Velde 18 januari 2020 | 15:00


Geraint Thomas wil  in 2020 nog één keer alles op de Tour de France zetten, met de Olympische Spelen als nagerecht. Om zijn ambities in de Tour waar te maken zal hij ook met de andere kopstukken van zijn ploeg Chris Froome en Egan Bernal moeten afrekenen. Dat vraagt alleen wel om een hoger niveau dan in 2019.

Om dat hogere vormpijl te bereiken is Thomas alvast eerder dan vorig jaar begonnen met trainen en met succes: ‘Mijn niveau is veel beter dan in deze periode vorig jaar’, vertelt Thomas in een video van Team INEOS. Over het parcours van de Tour de France is de man uit Wales terughoudend, gezien de route erg verschilt van het normale format. ‘Het parcours is vanaf het begin zwaar met veel op en af. Om de twee à drie dagen is er wel een zware etappe. Het is volledig anders dan het traditionele parcours bestaande uit sprints, Alpen en Pyreneeën.’

Verder is de korte tijd tussen de Olympische Spelen en de Tour volgens Thomas verre van ideaal. ‘Een tijdsperiode van twee weken zou ideaal zijn. In deze situatie zou een programma met de Giro, Ronde van Polen beter geschikt zijn. Ik heb echter in het verleden al laten zie dat ik kort na de Tour de France kan presteren, met de Commonwealth Games van 2014. Ik werd vier dagen na de Tour derde in de tijdrit en drie dagen later won ik de wegwedstrijd’, is Thomas hoopvol over een soortgelijk scenario in 2020. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws