Koele Kuss over aankomend Tour-debuut: ‘Geen druk, alleen maar motivatie’ Tour de France

Koele Kuss over aankomend Tour-debuut: ‘Geen druk, alleen maar motivatie’

Door Gerrit van Loon 20 januari 2020 | 16:43


Jumbo-Visma was aantoonbaar hét team van 2019. Een belangrijke dienende rol in de Vuelta was weggelegd voor de Amerikaan Sepp Kuss. Mede dankzij hem kon Primoz Roglic uitblinken. Velonews sprak met de aankomende debutant in de Tour de France over de mogelijkheden.

‘Als je deel uitmaakt van seizoensucces, blijf je echt gemotiveerd. Er heerst een winnende sfeer in het team’, aldus Kuss. ‘Ik heb veel geleerd vorig jaar en ben verheugd om dat dit jaar weer te laten zien. We zijn als team op de goede weg. Ik ben erg enthousiast.’

Met de overstap van zijn landgenoot Neilson Powless naar EF Education First, blijft Kuss over als enige Amerikaanse soldaat in Nederlandse dienst. Vorig jaar reden beiden in de Vuelta lange uren dominant voorop in het peloton. Kuss won zelfs een etappe, maar moest ook wennen aan deze manier van koersen. ‘Elk seizoen heb ik meer zelfvertrouwen gekregen met mijn training en dieet. Nu ben ik behoorlijk relaxed hoe ik mijzelf goed kan voorbereiden. Ik heb meer trainingsbelasting nodig om het beste uit mezelf te halen. Meer volume, meer uren. Het duurt even voordat ik op snelheid ben, vooral als ik thuis op grote hoogte ben geweest. Maar alle vertrouwen dat het dit jaar is opgelost’, aldus Kuss.

Hij ziet dat zijn team Jumbo-Visma gemotiveerd is om echt iedereen beter te maken. ‘Omdat we vanaf 2019 weten wat mogelijk is.’ Inderdaad, voor 2020 zijn alle ogen niet voor niets gericht op de zwartgele brigade. Kuss zelf voelt geen extra druk, alleen motivatie. De 25-jarige renner zal in de Tour het leiderschapstrio Roglic, Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk moeten ondersteunen waar mogelijk. Na zijn etappeoverwinning in Spanje zal hij zelf ook in de gaten worden gehouden. ‘Mensen hebben nu misschien verwachtingen van wat ik kan. Dat werkt motiverend. Winnen in Utah is één ding, winnen op een wereldtoneel zoals de Vuelta is iets anders.’ (foto: Sirotti).


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws