'INEOS niet bang van sterrenensemble Jumbo-Visma in Tour de France' Tour de France

'INEOS niet bang van sterrenensemble Jumbo-Visma in Tour de France'

Door Jannick van der Hooft 21 januari 2020 | 08:32


Als we Dylan van Baarle moeten geloven, liggen ze bij Team INEOS niet wakker van de concurrentie van Jumbo-Visma tijdens de aankomende Tour de France. Volgens de Nederlander kijkt men bij de ploeg weinig naar wat andere teams te bieden hebben, zo vertelt hij in een interview met De Telegraaf.

Van Baarle beseft dat Jumbo-Visma met een sterk team aan komt zetten, maar denkt dat ze bij het management van zijn ploeg uit gaan van de eigen kracht: 'Dave Brailsford weet wat hij zelf in huis heeft en dat de kwaliteiten er zijn om weer voor de Tour-zege te gaan.' Zelf lijkt Van Baarle overigens ook niet zo onder de indruk. 'Ze zijn een geduchte tegenstander. Ik ben benieuwd hoe het gaat lopen', zo vertelt hij clichématig.

Van Baarle: 'Wat bezwaard om bij Froome langs te gaan'

Één van die kaarten die Brailsford in huis heeft, is Chris Froome. Van Baarle krijgt wel mee dat het goed met hem gaat, maar spreekt hem niet veel: 'Ik had wel langs willen gaan, maar dan voel je je toch wat bezwaard. Want ik kijk toch wel tegen hem op.' Ondanks dat hij Froome een heel 'vriendelijke man' vindt, wordt hij door zijn grootsheid tegengehouden om langs te gaan: 'Hij heeft toch vier keer de Tour gewonnen.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws