Sivakov zet eigen ambities opzij: 'Naar de Tour, andere jongens helpen' Tour de France

Sivakov zet eigen ambities opzij: 'Naar de Tour, andere jongens helpen'

Door Bram van der Ploeg 06 februari 2020 | 15:29


Pavel Sivakov werd in 2019 nog negende in de Giro d'Italia, maar voor 2020 heeft hij heel andere ambities. De Rus van Team INEOS zet zijn eigen klassementsambities opzij voor een Tourselectie.

'Mijn belangrijkste doel is om de selectie voor de Tour de France te halen dit jaar. Dat zou mijn droom zijn, en daar ga ik hard voor werken. Ik wil op een dag de Tour winnen', zo vertelt Sivakov aan Cycling Weekly. De jonge renner wil daarom graag kilometers maken in de grootste wielerronde ter wereld.

Via de Tour de Provence, de Ronde van Catalonië en de Ronde van Romandië hoopt hij zich in de kijker te rijden. 'Ik wil leren hoe het werkt om naar de Tour te gaan, er te rijden en je erop voor te bereiden. Het maakt mij niet uit als ik voor iemand anders moet werken. Als diegene sterker is dan mij, dan is dat prima. Ik wil er graag bij zijn om te leren, progressie te maken en te trainen en daarbij de andere jongens helpen om te winnen.'

Sivakov: 'Er is een goede rivaliteit bij INEOS'

Sivakov is op zijn plek bij INEOS. 'Ik weet dat mensen zeggen dat er veel competitie is binnen het team, maar je moet sowieso de beste zijn om te winnen. Je hebt competitie nodig, als je in een kleiner team de enige kopman bent, kun je makkelijker relaxen. Hier maakt het niet uit wie je bent, je moet hard werken en jezelf bewijzen. Er is een goede rivaliteit.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws