Giro-sensatie Bilbao niet in Italië: 'Honderd procent zijn voor Landa in Tour' Tour de France

Giro-sensatie Bilbao niet in Italië: 'Honderd procent zijn voor Landa in Tour'

Door Bram van der Ploeg 07 februari 2020 | 09:07


Pello Bilbao was de afgelopen twee jaar een grote smaakmaker in de Giro d'Italia, maar de 29-jarige Spanjaard verklapt bij AS dat hij in 2020 de Ronde van Italië overslaat. Bilbao rijdt in principe de Tour, in dienst van Mikel Landa.

Bilbao debuteerde na zijn overstap van Caja Rural naar Astana in 2017 meteen in de Giro en een jaar later brak hij door als ronderenner. Bilbao werd in die editie zesde in het algemeen klassement. Een jaar later ging hij in een vrije rol naar Italië, in dienst van Miguel Angel Lopez, en pakte hij doodleuk twee ritzeges mee. 

Nu hij Astana heeft verlaten voor Bahrain-McLaren, wordt zijn programma meteen omgegooid. 'Het idee is om honderd procent te zijn in de Tour de France, zodat ik Landa kan helpen in het gevecht om het klassement', zo vertelt Bilbao, die al een goede band heeft met Landa. 'Hij is super enthousiast over dit nieuwe project. Er is een geweldige ploeg samengesteld en we werken hard om onze doelen te bereiken. We willen het maximale uit de Tour halen.' (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws