Giro moet vrezen: 'Meeste kopmannen verschuiven doel naar Tour de France' Tour de France

Giro moet vrezen: 'Meeste kopmannen verschuiven doel naar Tour de France'

Door Bram van der Ploeg 20 maart 2020 | 09:32


Nu de Giro d'Italia al is verplaatst en er nog geen duidelijkheid is over een nieuwe datum voorspelt Matt White dat veel kopmannen hun focus mogelijk verleggen naar de Tour de France. In gesprek met Cyclingnews heeft de ploegbaas van Mitchelton-Scott het in ieder geval al over Simon Yates.

Yates zou in mei de Giro rijden, mede omdat hij in de zomer op en top voorbereid wil zijn voor de Olympische Spelen in Tokio. Het coronavirus gooit echter veel plannen in de soep. 'Zo'n 85 á 90 procent van ons team zit in lockdown. Ze kunnen hun huis niet uit en zo'n vijf atleten hebben geen hometrainer, waardoor ze niet kunnen trainen de komende twee weken. Dat wordt hoogstwaarschijnlijk nog langer.'

Volgens White steken veel renners van Mitchelton-Scott daarom hun beentjes voor nu in de lucht. 'De meeste kopmannen verschuiven hun doel naar de Tour de France. Dat zou kunnen betekenen dat jongens als Yates, Nibali en Carapaz, die allemaal wilden pieken in de Giro, hun programma's moeten aanpassen. Voor Simon zijn de Spelen zijn grote doel, dus zou de Tour een goede training kunnen zijn, zonder de Giro. Iedereen zal smeken om competitie.' (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws