Jumbo-Visma rekent al op uitstel Tour: 'Geen sprake van eerlijke concurrentie' Tour de France

Jumbo-Visma rekent al op uitstel Tour: 'Geen sprake van eerlijke concurrentie'

Door Bram van der Ploeg 25 maart 2020 | 11:15


Bij Team Jumbo-Visma houdt men al serieus rekening met uitstel van de Tour de France. Hoewel er nog veel scenario's in omloop zijn, rekent sportief directeur Merijn Zeeman er in gesprek met Sporza niet op dat er in de zomer gekoerst gaat worden.

Jumbo-Visma houdt zijn kopmannen Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk en Primoz Roglic momenteel bezig op de rollers, maar dat gebeurt wel zonder doel. 'We zijn een ploeg die maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt. Als wij denken dat de gezondheid van renners en staf, maar eigenlijk van de hele samenleving in gevaar is, vinden wij dat er niet gekoerst moet worden. Ik ga er vooralsnog van uit dat de UCI en de ASO hebben geleerd van de fout om Parijs-Nice door te laten gaan.'

Daarmee rekent Jumbo-Visma erop dat de Tour in juni en juli niet verreden zal worden. 'We beseffen dat de kans heel klein is dat de Tour doorgaat. Ook al omdat er dan eigenlijk geen sprake kan zijn van een eerlijke competitie', aldus Zeeman, die pas over plannen wil nadenken als er meer duidelijkheid is over een startdatum.

Jumbo-Visma zit niet stil: 'Werken aan foodcoach-app'

Ondertussen zit Jumbo-Visma niet stil, legt Zeeman verder uit. 'We starten nu ook zaken op als persoonlijkheidstesten, werken voort aan de ontwikkeling van de foodcoach-app. Het is jammer, zeker omdat we als ploeg grote plannen hadden. Maar we hebben nu te maken met een crisis van ongekende omvang. Er zijn belangrijkere zaken die de sport overstijgen.' (foto: Wesley van Bavel/In de Leiderstrui)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws