[Update] Burgemeesters start- en finishplaatsen staan unaniem achter Prudhomme Tour de France

[Update] Burgemeesters start- en finishplaatsen staan unaniem achter Prudhomme

Door Bram van der Ploeg 03 april 2020 | 13:08


(2 april 2020) Christian Prudhomme heeft een Tour de France in de zomer zonder publiek afgeschoten. De Fransman laat woensdagavond laat aan Sports Auverne weten dat een afgesloten Ronde van Frankrijk geen optie is voor hem.

De afgelopen dagen werd er veel gediscussieerd in de wielerwereld over de opties om de Tour toch te laten doorgaan. Een ronde zonder publiek was voor veel renners en kenners een serieuze optie, maar niet voor Prudhomme. 'Er komt zeker geen Tour achter gesloten deuren', zo klinkt het stellig. Een andere datum wordt niet uitgesloten door de baas van organisator ASO.

Toch hoopt Prudhomme gewoon op de oorspronkelijk geplande Tour. Hij schuift de beslissing over uitstel het liefst uit tot 15 mei. 'De Tour de France houdt voorlopig vast aan zijn datum. Maar uiteraard hangt alles af van de evolutie van de pandemie. In het begrip Tour de France is France de belangrijkste term. De gezondheidssituatie van ons land telt. Ik wens maar één ding en dat is dat de Tour de France georganiseerd kan worden. Niet omdat het de Tour is, wel omdat het schrappen van de Tour zou betekenen dat ons land zich in een catastrofe zou bevinden. En dat wenst uiteraard niemand.'

Het idee voor een Tour zonder publiek kwam van minister van Sport, Roxana Maracineanu. Volgens haar moet alles in het werk worden gesteld om gewoon te gaan fietsen in de zomer. De Tour is het grootste wielerevenement van het jaar en veel sponsoren hebben hun budget voor een groot deel hangen aan de prestaties en tv-tijd in de Tour. Een alternatieve Tour achter gesloten deuren kende veel voor- en tegenstanders.

Update - 3 april 2020 (13.05 uur): Burgemeesters steunen Prudhomme

De burgemeesters van de start- en finishplaatsen in de Tour de France hebben zich geschaard achter Christian Prudhomme. De ASO-baas liet eerder weten dat een Tour de France zonder publiek geen optie is en daar kunnen de burgemeesters zich in vinden. In L'Equipe wordt geschreven dat er sprake is van een unaniem standpunt. (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws