Columnist Wagendorp: 'Hoop op Tour de France houdt wielerwereld in leven' Tour de France

Columnist Wagendorp: 'Hoop op Tour de France houdt wielerwereld in leven'

Door Gerrit van Loon 03 april 2020 | 18:10


Hoop, geloof en liefde. Deze bekende drie-eenheid houdt ook de wielerwereld op de been. Moeten we allemaal maar neerslachtig en angstig in een hoekje het coronavirus en alle gevolgen over ons heen laten komen? Of hoop houden en evenementen blijven organiseren en door laten gaan, al is het tegen beter weten in?

Columnist Bert Wagendorp vindt in zijn bijdrage voor De Muur het laatste. ‘Ik kan mij voorstellen dat de ASO (op 15 mei komt een definitieve beslissing) nu nog geen besluit wil nemen. Ongetwijfeld spelen daarbij ook commerciële motieven een rol, wellicht zelfs een hoofdrol, maar voor mij is het toch meer. Overwegen de Tour toch door te laten gaan, is een teken van hoop. Ook al blijkt dat straks een veel te optimistische inschatting van de omstandigheden, dan hebben we toch even in de illusie geleefd dat het heel misschien… Veel meer dan hoop is er momenteel niet.’

Wagendorp gooit de vergelijking op met een ontsnapte coureur: ‘Het is nog 175 kilometer naar de finish, en het enige dat hem gaande houdt is de hoop. Het verschil met de coronacoureur is – we zijn allemaal coronacoureurs – dat die niet weet waar de finish is. De hoop voert langs kronkelwegen: misschien gaat hij in juli niet door, maar wel in augustus. Misschien maken ze er een virtuele Tour van en zitten de drie Jumbo-kopmannen straks op hun slaapkamer de Tour te Zwiften.’

Overigens vreest de redactie van het literaire tijdschrift De Muur met grote vrees. ‘De ratio zegt: geen Tour de France in 2020. De hoop is gebaseerd op een wonder, en die zijn schaars. Toch houden we er tegen alle redelijkheid in rekening mee dat hij wel zal komen.’ (Foto: screenshot). 

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Poelwinst
4 Apr 2020 om 14:19

Vergeet de Tour in 2020 want in Frankrijk zal het na de coronacrisis niet om de Gele Trui maar om de Gele Hesjes gaan. Zij zullen elke dag aangrijpen om de Tour plat te leggen zolang er geen economisch noodplan is.

Reageer


Meer nieuws