Alaphilippe ziet Pinot als Franse hoop voor winst Tour: ‘Hij heeft de beste kans’ Tour de France

Alaphilippe ziet Pinot als Franse hoop voor winst Tour: ‘Hij heeft de beste kans’

Door Wilbert van der Velde 08 april 2020 | 20:01


Julian Alaphilippe ziet landgenoot Thibaut Pinot als grootste hoop voor een nieuwe Franse tourwinnaar. Dat vertelt hij in een Facebook-live gesprek met Shimano-Road.

‘Het is alvast goed dat we renners hebben die de Tour kunnen winnen’, begint Alaphilippe. Of hij zichzelf onder die renners schaart, laat hij in het midden. Hij ziet op basis van de afgelopen Tour de France Pinot als de meest reële optie. ‘Als we naar de laatste editie kijken, dan is Pinot de beste renner om het te bewerkstelligen, met een sterke ploeg om hem heen. Het zal heel moeilijk worden, vooral gezien alle druk waar Pinot mee moet omgaan. Hij was vorig jaar erg sterk en ik wens hem het beste. Voor Frankrijk is hij de grootste kans.’

Zelf zal Alaphilippe de komende drie jaren niet voor een klassement gaan in de Tour de France. Hij wil eerst nog volop inzetten op de klassiekers. Daarna kan het volgens hem altijd nog. De renner van Deceuninck-Quick-Step prijst zich gelukkig met die optie, want anders ligt verveling op de loer. ‘Het is fijn om opties te hebben. Anders wordt het ook saai als je steeds hetzelfde doet. Het houdt de motivatie hoog voor de rest van mijn loopbaan.’ (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws