Thomas verwacht gekke situaties in de Tour: ‘Renners zullen ontploffen’ Tour de France

Thomas verwacht gekke situaties in de Tour: ‘Renners zullen ontploffen’

Door Wilbert van der Velde 15 mei 2020 | 12:53


Voor Geraint Thomas is de Tour de France dit jaar vanzelfsprekend de belangrijkste wedstrijd. Het is echter nog verre van zeker of de Franse grote ronde daadwerkelijk zal kunnen plaatsvinden. Toch durft de renner van Team INEOS in gesprek met Eurosport alvast enigszins vooruit te blikken.

Hoewel er met 29 augustus een datum is geprikt voor de Tour de France, doet Thomas het vooralsnog rustig aan in de trainingen. ‘Het is vijftien weken tot de Tour en dat is nog een lange periode wachten. Deze tijd gaat voor mij vooral om het mentaal fris blijven, zodat ik vol gas kan geven wanneer het nodig is. Ik wil niet te vroeg mijn energie verspillen.’

Mocht de Tour de France doorgaan, dan verwacht Thomas de nodige verrassingen. De renners zullen immers weinig wedstrijdkilometers in de benen hebben en daarnaast is het maar de vraag of ze van te voren op hoogtestage kunnen. ‘Ik denk dat iedereen de eerste tien dagen nog goed zal doorkomen, maar dat we in de laatste week veel renners zullen zien ontploffen. Het publiek zal in derde week zeker kunnen genieten van een hele spannende wedstrijd.’ (Foto: Team INEOS)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws