Chaves droomt van terugkeer aan de top: ‘Wil de Tour de France winnen’ Tour de France

Chaves droomt van terugkeer aan de top: ‘Wil de Tour de France winnen’

Door Wilbert van der Velde 21 mei 2020 | 15:06


Esteban Chaves heeft in zijn loopbaan met podiumplaatsen in de Giro d’Italia en de Vuelta a Espana al getoond dat hij in potentie met de beste klassementsrenners mee kan strijden. Hoewel die tijd alweer een paar jaar geleden is, droomt hij volop van het podium in de Tour de France

‘Ik wil graag naar de Tour terugkeren en een grote rol spelen. Mijn droom is om ooit de Tour de France te winnen. Ik hoop dat het me zal lukken', vertelt hij in gesprek met Deportes W. Chaves heeft tot nu toe nog weinig kunnen imponeren in de Tour. Een 62ste plaats in het eindklassement was in 2017 de uitkomst. Daarbij moet worden opgemerkt dat het wel zijn enige deelname was en hij in de maanden ervoor met blessures kampte. 

Door onder andere de ziekte van Pfeiffer heeft Chaves al jarenlang moeite om zijn topvorm te bereiken. Toch blijft de altijd goedlachse Colombiaan optimistisch over de toekomst. ‘Ik heb me vaak weten terug te vechten uit moeilijke periodes. Dat heeft mij altijd sterker gemaakt. Ik hoop dat ik die lijn kan doorzetten en daardoor mijn droom van het winnen van de Tour kan waarmaken.' (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws