[Update] Bernal en consorten kunnen ademhalen: Wielerbond regelt chartervlucht Tour de France

[Update] Bernal en consorten kunnen ademhalen: Wielerbond regelt chartervlucht

Door Bram van der Ploeg 27 mei 2020 | 12:57


(21 mei 2020) Er kan een vraagteken geplaatst worden achter de deelname van titelverdediger Egan Bernal en andere Colombiaanse wielrenners aan de Tour de France, die op 29 augustus start. De Colombiaanse minister van transport, Angela María Orozco, heeft benadrukt dat de landsgrenzen en het luchtruim van het land tot 31 augustus gesloten blijven, nu de noodsituatie verlengd is.

De minister van Transport geeft in gesprek met Vanguardia aan dat de beperkingen van het internationale luchtvervoer hand in hand gaan met de corona-restricties van het land. 'Als de noodsituatie qua gezondheid nog aanwezig is, kunnen we het internationale verkeer niet hervatten. Deze maatregel blijft dus van kracht, er is geen internationaal luchtverkeer in Colombia tot 31 augustus.'

Iván Duque, de president van het Zuid-Amerikaanse land, gaf aan dat het zijn taak is 'om zijn landgenoten te beschermen'. Bernal, Nairo Quintana en andere Colombiaanse toprenners zullen het met hem eens zijn, maar willen naar alle waarschijnlijkheid toch aan de start staan van de Ronde van Frankrijk. Eerder kregen de renners ook al een uitzondering  voor mekaar, toen ze weer buiten mochten trainen na een gesprek tussen Quintana en de Minister van Sport in het land. Bij deze maatregel lijkt een uitzondering iets moeilijker te worden, waardoor we serieus rekening lijken te moeten houden met een Tour zonder Colombiaanse renners. 

Update - 22 mei 2020 (14.50 uur): Colombiaanse wielerbond in gesprek met overheid over verplaatsing profwielrenners

De Colombiaanse wielerfederatie zet alles op alles voor de deelname van Colombiaanse profwielrenners aan de Tour de France en de voorafgaande wedstrijden. Zikloland meldt dat er gesprekken gaande zijn tussen de wielerbond en de de president, minister van transport en de minister van sport. 

Mauricio Vargas, voorzitter van de Colombiaanse wielerbond, geeft verdere uitleg: 'We hebben contacten gelegd met de overheid zodat wielrenners naar Europa mogen reizen en mogen deelnemen aan de Tour de France, de voorbereidingswedstrijden en andere belangrijke races. We coördineren het reisprobleem met de Colombiaanse overheid. Het zal geen probleem zijn voor de Colombiaanse wielrenners.'

Update II - 27 mei 2020 (12.54 uur): Colombianen met chartervlucht naar Europa

De Colombiaanse renners gaan in juli met een chartervlucht richting Europa, zo heeft de Colombiaanse wielerploeg Team Medellín laten weten aan Zikloland. Ploegbaas José Julián Velásquez zegt: 'Ik heb gisteren (dinsdag, red.) een aangenaam telefoontje gekregen van de president van de Colombiaanse wielerbond. Hij gaat speciale vergunningen aanvragen bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken en bij het Ministerie van Sport om zo een chartervlucht te organiseren voor alle Colombiaanse renner die in juli naar Europa moeten.' (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws