Aru ziet combinatie Tour-Giro niet zitten: ‘Denk dat het onmogelijk is’ Tour de France

Aru ziet combinatie Tour-Giro niet zitten: ‘Denk dat het onmogelijk is’

Door Wilbert van der Velde 24 mei 2020 | 19:10


Fabio Aru gaat hoogstwaarschijnlijk de Tour de France boven zijn thuisronde, de Giro d’Italia, verkiezen. Dat vertelde de renner van UAE Team Emirates aan Domenica Sport.

Voordat de coronacrisis uitbarstte was het plan van Aru al om de Tour de France te rijden. ‘Ik ben met het team in gesprek over de verschillende mogelijkheden. De kans is groot dat we bij het oorspronkelijke plan blijven’, zegt Aru. Volgens de Italiaanse klimmer maakt de ploeg binnenkort officieel bekend welke grote ronde de winnaar van de Vuelta a Espana 2015 gaat rijden.

Aru ziet een combinatie van de Tour en de Giro alvast niet zitten. De wedstrijden volgen elkaar in de nieuwe wielerkalender met een rap tempo op en tussen de twee grote rondes zitten maar twee weken. ‘De kalender staat dit jaar op zijn kop. Ik denk dat het onmogelijk is om in beide rondes goed te presteren dit jaar. We moeten het nemen zoals het komt. Het belangrijkste is dat we van augustus tot november kunnen koersen’, aldus Aru. (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws