Bouhanni slaat Tour de France vrijwillig over en geeft ruimte aan Quintana Tour de France

Bouhanni slaat Tour de France vrijwillig over en geeft ruimte aan Quintana

Door Bram van der Ploeg 05 juni 2020 | 10:47


Nacer Bouhanni rijdt ook in 2020 geen Tour de France. De Franse sprinter koos dit seizoen voor een overstap naar Arkéa-Samsic, maar die ploeg zet vol in op een klassementsteam voor Nairo Quintana en Warren Barguil. Bovendien is het Tourparcours voor Bouhanni te bergachtig.

Voor Bouhanni is het overslaan van de Tour dit jaar geen dreun, zoals dat de afgelopen twee jaar bij Cofidis wel het geval was. Hij begrijpt dat Arkéa-Samsic weinig aan hem heeft. 'Het is een collegiale beslissing die we samen hebben genomen. Ik raakte al snel gewend aan het idee toen het Tourparcours werd onthuld. De Tour is vooral op klimmers gericht', zo vertelt de spurter in een persbericht.

Bouhanni won in zijn carrière al drie etappes in de Giro d'Italia en drie ritten in de Vuelta a Espana. Een Touretappe ontbreekt nog. 'Ik droom nog steeds evenveel van de Tour en een rit winnen is nog steeds een van mijn grote carrièredoelen. Maar dat zal komen in de toekomst. Ik geef er nu de voorkeur aan om proberen te winnen in andere races op de nieuwe kalender. Als er zeven of acht sprintkansen waren geweest, zou het anders zijn gegaan, maar nu ben ik eerlijk tegenover de ploeg en mezelf.'

Bouhanni mikt op Milaan-Sanremo en EK

Waar we Bouhanni in 2020 wel aan de start zien, is even de vraag. Arkéa-Samsic kreeg geen wildcards voor de Giro en de Vuelta, dus een grote ronde wordt het alvast niet. 'Ik wil plezier hebben en races winnen. Ik heb het goede gevoel gevonden sinds ik binnen kwam bij deze ploeg en Arkéa-Samsic heeft een vol programma. Ik heb natuurlijk een paar doelen voor ogen, ik wil mezelf laten zien in augustus, met onder meer Milaan-Sanremo en het EK op de weg in Plouay.'

Emmanuel Hubert, algemeen directeur van Arkéa-Samsic, is trots op de houding van Bouhanni. 'Hij wilde niet koste wat kost naar de Tour, die meer voor klimmers is gemaakt. We hebben twee sterke troeven in handen met Quintana en Barguil. Ik ben niet verrast door de openhartigheid van Nacer. Ik heb in een paar maanden tijd de man achter de renner leren kennen en zijn ik waardeer zijn eerlijkheid.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws