Pogacar jubelt over Tourdeelname: 'Hoogtepunt voor iedere renner in zijn carrière' Tour de France

Pogacar jubelt over Tourdeelname: 'Hoogtepunt voor iedere renner in zijn carrière'

Door Bram van der Ploeg 17 juni 2020 | 13:48


Tadej Pogacar kijkt enorm uit naar zijn debuut in de Tour de France. De jonge Sloveen van UAE Team Emirates werd vorig jaar meteen derde in de Vuelta a Espana; zijn eerste grote ronde. Van enige druk richting de Tour is bij hem echter geen sprake.

'De Tour de France is de grootste en bekendste race in de wereld en het hoogtepunt voor iedere renner in zijn carrière. Ik ben heel er blij dat ik in de selectie ben opgenomen en kan niet wachten om mezelf te testen tegen de beste renners in de wereld', zo jubelt Pogacar via de officiële kanalen van de team. 'Ik voel me fit en sterk en de hele ploeg is gemotiveerder dan ooit met deze nieuwe kalender.'

Pogacar in zijn eerste Tour meteen voor het podium? Kenners sluiten het niet uit, maar de Sloveen doet zelf rustig aan. Dat hij drie ritten won in de Vuelta en daarmee derde werd, doet daar niets aan af. 'Ik zal proberen mijn vorm uit het begin van dit seizoen snel te hervinden. Sinds mijn prestatie in de Vuelta word ik in Slovenië wel wat vaker herkend, maar het heeft mijn leven niet drastisch veranderd. Ik moet alleen iets meer interviews doen en als ik door Slovenië rijd, groeten mensen mij.' (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws