Cofidis ambitieus: 'Martin onze klassementsman, niet teveel druk' Tour de France

Cofidis ambitieus: 'Martin onze klassementsman, niet teveel druk'

Door Jorick van der Noort 20 juni 2020 | 19:44


Cofidis gaat met grote ambities naar de Tour de France. Elia Viviani en Christophe Laporte moeten gaan zorgen voor etappeoverwinningen terwijl Guillaume Martin voor het klassement zal rijden. 'Guillaume is een heel goede renner. We willen hem heel weinig druk opleggen', zegt Roberto Damiani, sportdirecteur van Cofidis tegenover Cyclismactu.

'Gevorderde renners zijn erg belangrijk, er zullen er twee à drie gewijd zijn aan Viviani, speciaal voor sprints. Onze bergleider zal Martin zijn, die ondersteund kan worden door minstens twee knechten met zijn eigenschappen.' Cofidis rijdt met Martin voor het klassement, maar wil hem niet te veel druk opleggen. 'Ik heb altijd gezegd dat wanneer je voor een klassement rijdt, vooral in een grote ronde, je geuld met jezelf moet hebben.'

Tot nu toe zijn er vier namen bekend gemaakt voor de Tourselectie van Cofidis. Naast Viviani, Laporte en Martin gaat ook de Spanjaard Jesus Herrada mee naar Frankrijk. De Spanjaard zal één van de mannen zijn die Martin gaat bijstaan in de bergen. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws