Matxin ziet Pogacar nog veel beter worden: 'Hij heeft de benen van een pupil' Tour de France

Matxin ziet Pogacar nog veel beter worden: 'Hij heeft de benen van een pupil'

Door Wilbert van der Velde 24 juni 2020 | 17:36


UAE Team Emirates gaat dit jaar met grote ambities richting de Tour de France. Met Fabio Aru, Tadej Pogacar en Alexander Kristoff wil de ploeg hoge ogen gooien. In de podcast Lello Ferrara 3.0 maakte ploegbaas Joxean Fernandez Matxin de volledige Tourselectie bekend.

Aru en Pogacar zullen in de bergen worden ondersteund door Davide Formolo, Jan Polanc en David de la Cruz. Sven Erik Bystrøm en Marco Marcato zijn dan weer de helpers voor sprintkopman Kristoff. Met Aru en Pogacar als kopmannen lijkt het winnen van de Tour de France er dit jaar nog niet in te zitten. Aru is de laatste jaren mede door blessures aan het kwakkelen en moet bewijzen dat hij nog over het gevraagde niveau beschikt. Pogacar rijdt daarentegen steeds beter, maar is nog steeds erg jong. Bovendien zwakte hij de verwachtingen recent al een beetje af.

Waar 2020 waarschijnlijk nog te vroeg komt, heeft Matxin alle vertrouwen in een toekomstige Touroverwinning en dan vooral met Pogacar. ‘Hij en (Remco, red) Evenepoel zijn de toekomst. Pogacar fietst met de dag harder, hij is uniek in de wereld. Hij heeft een monsterlijk herstelvermogen en is mentaal ontzettend sterk. Hij heeft de benen van een pupil en kan daardoor nog veel verbeteren’, steekt Matxin de loftrompet. (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws