Landa wil 'kalm en doordacht' de Tour winnen: 'Ploeg geeft mij grote kans' Tour de France

Landa wil 'kalm en doordacht' de Tour winnen: 'Ploeg geeft mij grote kans'

Door Bram van der Ploeg 25 juni 2020 | 14:45


Mikel Landa is amper onderwerp van gesprek richting de Tour de France, nu Jumbo-Visma en Team INEOS met ultrasterke teams afreizen naar Frankrijk. De Spanjaard hoopt met Bahrain McLaren echter gewoon voor het geel te gaan.

Landa is dit seizoen eigenlijk voor het eerst in zijn carrière de enige en echte kopman, ervan uitgaande dat Wout Poels als rittenkaper naar de Tour gaat. Dat voelt goed, vertelt Landa aan RTVE. 'Ik rijd om te winnen en hoop dat op een meer doordachte en kalme manier te doen. Als alles goed gaat, kan ik profiteren van de kansen die mij worden geboden, nu ik de kopman ben en de ploeg voor mij klaarstaat om te helpen in goede en slechte tijden.'

Geen omkijken naar andere renners, Landa mag volledig los in de Tour. 'In de eerste week zullen er veel nerveuze ritten bij zitten en dus is het noodzakelijk om meteen in goede vorm te zijn. Die conditie moet je tot het einde proberen vast te houden. Ik voel me zowel fysiek als mentaal volwassener. Ik voel me sterker en blijf makkelijker in vorm. Deze ploeg geeft mij bovendien een grote kans.' (foto: Sirotti)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

robert-jan
25 Jun 2020 om 15:13

Volgens mij heeft Landa in 2015 op het podium van de Giro gestaan (3e).

Reageer


Meer nieuws