Kuss kijkt uit naar Tour de France: 'Minder chaos is een voordeel' Tour de France

Kuss kijkt uit naar Tour de France: 'Minder chaos is een voordeel'

Door Ward Hilhorst 04 juli 2020 | 08:52


Sepp Kuss is een van de mannen die in de komende Tour de France moet zorgen dat Steven Kruijswijk, Tom Dumoulin en Primoz Roglic zonder al te veel tegenstand in de finales terecht komen. Daar kijkt hij naar uit, vertelt hij aan Shimano in een live-sessie.

Het nieuwe wielerjaar ziet er raar uit, maar de Amerikaan vindt dat eigenlijk wel prima. 'Het gaat allemaal heel geconcentreerd zijn. Dat is een voordeel denk ik. We hebben heel veel tijd gehad om te trainen, dan is het fijn dat je niet veel meer aan trainen hoeft te denken als het koersen eenmaal begonnen is. Dat haalt wel wat onzekerheid weg, want je hoeft alleen maar te racen en wat te rusten. Dat wordt gewoon drie maanden vol gas.'

Dan die Tour. Samen met George Bennett en Robert Gesink zal hij de bergen op zich nemen. Hij veert op als hij er aan denkt. 'Ik kijk uit naar het rijden met dit team, omdat we gewoon mannen hebben die kunnen winnen dit jaar. Dat is heel speciaal, vooral omdat het mijn eerste Tour is. Er komt wat druk bij kijken, maar minder dan normaal, want door de voorschriften zal er wel minder fanfare en drukte zijn. Dat zou wel eens een voordeel kunnen zijn.' (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws