Tacey de sterkste in eerste etappe virtuele Tour, Blaak naar derde plek Tour de France

Tacey de sterkste in eerste etappe virtuele Tour, Blaak naar derde plek

Door Ward Hilhorst 04 juli 2020 | 15:56


De eerste etappe van de virtuele Tour de France is door April Tacey gewonnen. Zij was te sterk voor Kristen Faulkner en Chantal van den Broek-Blaak, die op de streep geklopt werden.

Vaak vertrekt er iemand in virtuele wedstrijden al bij de start en het was Pfeiffer Georgi die daartoe een poging waagde. Het peloton was echter groot, dus de ruimte werd nog niet gegeven. Het tempo lag enorm hoog, waardoor er al wat scheurtjes ontstonden. Tanja Erath nam de kop van het peloton, om zo de eerste tussensprint op haar naam te schrijven.

Het peloton, met Blaak alert vooraan, reed ruim veertig kilometer per uur, terwijl er agressief met power-ups werd gesmeten. Toen er voor het eerst werd geklommen was het zo hard gegaan dat er nog maar een vrouw of twintig in het peloton reed. Dat peloton bleef bij elkaar, mede door het feit dat het individuele resultaat in deze Tour ondergeschikt is aan de klassering in het ploegenklassement.

Longo Borghini opent de koers met sterke aanval

Erica Magnaldi pakte de punten op de eerste beklimming, waarna wereldkampioene tijdrijden Chloé Dygert het peloton deed scheuren in de afdaling. Blaak nam over en dunde het groepje nog wat uit, maar al gauw daalde de snelheid weer en kwam het grootste deel weer terug. Op dat moment gaf Elisa Longo Borhini gas, en zij nam een gat van tientallen seconden op haar concurrenten.

Het leverde de Italiaanse de punten bij de tussensprint op, maar daarna werd ze direct weer gegrepen. Er kwamen wat rensters terug en met een groep van ronde de 25 gingen ze op weg naar de tweede beklimming. Joscelin Lowden won bovenop het sprintje van Magnaldi en greep zo de bollentruipunten. Even later ging Longo Borghini voor hetzelfde trucje bij de tussensprint. Het peloton vond het prima, dus ook die punten schreef ze bij.

Faulkner, Amy Pieters, Lowden en Magnaldi maakten de koers zwaar op de derde van vier klimmetjes, waardoor een paar vrouwen moesten lossen. Magnaldi zette de gewichtsverlagende power-up in, maar verloor weer nipt van Lowden. Die laatste zette haar ploeg daardoor op de eerste plaats in het bergklassement. 37 Minuten gereden, nog tien kilometer te gaan. 

Hoge snelheid zorgt voor slijtageslag

In het vlakke stuk werd het tempo opgevoerd naar vijftig in het uur, waarna de tussensprint een prooi werd voor Blaak. De ploeg van Canyon-SRAM speelde het echter slim, zij haalden de meeste punten binnen door meerdere rensters in de top tien te hebben. Het peloton ging op een lint terwijl ze op weg waren naar de laatste heuvel. 

Blaak en Magnaldi gingen hard omhoog, maar Lowden kwam eraan. Met een uiterste inspanning schoof Magnaldi daar weer voorbij. Blaak pakte met haar derde plek nog een paar puntjes. Tien rensters waren over in de laatste kilometer, zij konden zich opmaken voor de sprint. Dygert ging vroeg aan, Blaak ging mee. Uiteindelijk was het echter Tacey die ze op de streep passeerde. (Foto: Screenshot Eurosport)

Uitslag etappe 1 Virtual Tour vrouwen:

1. April Tacey
2. Kristen Faulkner
3. Chantal van den Broek-Blaak +0.01
4. Leah Dixon "
5. Chloé Dygert
6. Tanja Erath
7. Hannah Ludwig
8. Joscelin Lowden
9. Jess Pratt +0.02
10. Krista Doebel Hickok "

Klassement na etappe 1 Virtual Tour vrouwen:

1. Drops Cycling
2. Team TIBCO - SVB
3. Canyon-SRAM


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws