Bernard verslaat Ovett op de meet na spannende tweede etappe virtuele Tour Tour de France

Bernard verslaat Ovett op de meet na spannende tweede etappe virtuele Tour

Door Wilbert van der Velde 05 juli 2020 | 16:54


Julien Bernard heeft de tweede etappe van de virtuele Tour de France heeft gewonnen. Na een bloedstollende etappe was hij op de streep net wat sneller dan Freddy Ovett.

Na de massasprint van gisteren lijkt de tweede etappe van de virtuele Tour de France uit te draaien op een ander scenario. Het parcours is namelijk een stuk zwaarder. Na een vlakke aanloop gaat het middendeel van de etappe vooral bergop. Waar het eerst met negen kilometer aan vier procent nog goed te doen is voor de meeste renners, krijgen de lichtgewichten en puncheurs daarna een uitgelezen mogelijkheid om hun kwaliteiten te tonen. De renners wacht dan namelijk een ware muur van 1,1 kilometer aan 13,7 procent gemiddeld.

Net als bij de vrouwen vertrokken de mannen ook afwachtend en reden ze gezamenlijk naar de eerste klim. Net als zaterdag stond Mathieu van der Poel weer aan het vertrek. Hij speelde echter geen rol van betekenis, want hij lostte snel bij de eerste kilometers bergop. Ondertussen sloegen Alexis Gougeard en Domen Novak een klein gat met het peloton. Het motiveerde Geraint Thomas om de benen eens flink te testen en met een stevige versnelling pakte hij de twee koplopers terug. In het zog van de renner van Team INEOS maakte ook het inmiddels uitgedunde peloton de aansluiting. 

Herstelde Woods rijdt peloton in stukken en brokken

Hoewel het peloton snel uitdunde, was de eerste klim te makkelijk voor de betere renners om het verschil te maken. Het was wachten op de steile muur, waar niemand zich meer kon verschuilen. James Piccoli van Israel Start-Up Nation pakte de punten op de eerste klim. Michael Woods liet zien goed hersteld te zijn van zijn gebroken been eerder dit jaar. op de steile klim trok hij vol door en reed hij het overgebleven peloton in stukken en brokken. Uit de achtergrond was het Tao Geoghegan Hart die enigszins in de buurt kon blijven. Nicolas Edet en Freddy Ovett volgden daar kort achter. Beide renners maakten uiteindelijk vlak voor de top de aansluiting met Woods. 

De vier renners hadden een kleine voorsprong van tien seconden op de eerste achtervolgers, waar onder andere de crosser Gianni Vermeersch, Guillaume Martin, Rigoberto Uran en Giulio Ciccone deel van uit maakten. Aan het eind van de afdaling maakten ze vervolgens de definitieve aansluiting.

Door de aansluiting van de achtervolgers bestond de kopgroep uit ongeveer twaalf renners, van wie de meeste klimmers waren. Er zat echter ook een renner bij met snelle benen en dat was de Nieuw-Zeelander Patrick Bevin. Kon hij de groep bijeen houden, zodat hij zijn wapen in de laatste meters kon uitspelen? Het gewenste scenario voor Bevin kwam uit. Niemand wist meer te ontsnappen. Hij ging echter zelf veels te vroeg, al op vijfhonderd meter, waardoor hij vlak voor de finish werd ingelopen door meerdere renners. Ovett leek het te pakken, maar het was Bernard die op de streep er net voorbij wist te komen! (Foto: Sirotti, 2019)

Uitslag etappe 2 Virtual Tour mannen

1. Julien Bernard
2. Freddy Ovett ''
3. Nicolas Edet ''
4. Michael Woods ''
5. Patrick Bevin + 0.01
6. Stefan de Bod + 0.02
7. Giulio Ciccone + 0.02
8. Louis Meintjes + 0.02
9. Tao Geoghegan Hart + 0.02
10. Gianni Vermeersch + 0.02

Klassement na etappe 2 Virtual Tour mannen

1. NTT Pro Cycling
2. Rally Cycling
3. Alpecin Fenix


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws