Madouas blij met debuut in Tour: 'Brengt een speciale emotie naar boven' Tour de France

Madouas blij met debuut in Tour: 'Brengt een speciale emotie naar boven'

Door Wilbert van der Velde 05 juli 2020 | 13:23


Recent maakte Groupama-FDJ bekend dat Valentin Madouas de Tour de France gaat rijden. Het Franse talent is daar vanzelfsprekend zeer blij mee. ‘Het brengt overduidelijk een speciale emotie naar boven wanneer je weet dat je gaat deelnemen aan de mooiste wedstrijd ter wereld.’ 

Naast de blijdschap over het mogen rijden van de Tour, is Madouas ook blij met zijn vroege selectie. ‘Ik hoef mij niet meer te bewijzen voor een Tourselectie. Ik kan mij dus in alle rust voorbereiden, zodat ik eind augustus in goede vorm ben', vertelt hij in een interview met zijn ploeg.

Madouas zal in de Tour de France vooral kopman Thibaut Pinot moeten ondersteunen. De renner van Groupama FDJ kan zijn ploeggenoot alvast van waarde zijn op lastig terrein, getuige zijn achtste plaats in de Amstel Gold Race van vorig jaar. En hoewel hij geen echte klimmer is, staat hij prima zijn mannetje in het hooggebergte. In zijn eerste grote ronde, de Giro d’Italia van 2019, reed hij al naar een verdienstelijke dertiende plaats in het eindklassement. 

Madouas: 'Wil in de toekomst presteren in Vlaanderen en Roubaix'

Na de Tour de France neemt Madouas deel aan de heuvelklassiekers, waar hij zelf een uitslag hoopt te rijden. ‘Ik denk dat ik dankzij de Tour in topvorm aan de klassiekers kan beginnen. Er zullen prachtige kansen liggen en we moeten die honderd procent pakken.’

De nog altijd maar 23-jarige Madouas is geenszins van plan om het na de Waalse klassiekers rustig aan te doen, want hij pakt de kasseienklassiekers er gewoon bij. ‘De combinatie kan lastig worden, vooral mentaal. Over het fysieke aspect maak ik mij geen zorgen.’ Het zal Madouas zijn debuut worden in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix en daarom legt hij de lat nog niet al te hoog. ‘Ik ga ze vooral rijden om te leren. Dat heeft niet met gebrek aan ambitie te maken, want ik wil in de toekomst heel graag in dit type wedstrijden presteren.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws