Sunweb-coach verwacht razendsnelle Tour met knakkende toppers Tour de France

Sunweb-coach verwacht razendsnelle Tour met knakkende toppers

Door Ward Hilhorst 11 juli 2020 | 13:45


De gevolgen die de coronastop gaat hebben voor de aankomende wielerwedstrijden zijn met geen mogelijkheid in te schatten. Maar als Matt Winston, coach bij Team Sunweb, een gokje mag wagen, gaat hij voor spektakel.

Aan Cyclingnews vertelt de Brit dat hij toptijden ziet in zijn kristallen bol. 'Mannen komen de Tour dit jaar frisser dan ooit in. Ze hebben nu die pauze gehad waar ze normaal altijd jaar na jaar door blijven gaan. Om die reden is er potentie voor snellere tijden dan we ooit hebben gezien. De laatste jaren zie je sowieso dat renners meer trainen in aanloop naar de Tour en minder wedstrijden rijden.'

Maar er is ook een keerzijde volgens Winston. Weinig wedstrijdkilometers kan natuurlijk ook zorgen dat de tank op een gegeven moment leeg raakt. 'Het kan natuurlijk dat er renners in de laatste week opeens de benen niet meer hebben. Dat geldt dan vooral voor de mannen die normaal veel rijden in voorbereiding en nu opeens niks. Het wordt hoe dan ook interessant, met al die gemotiveerde toppers.' (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws