'Underdog' Quintana kan ondanks nieuwe coronamaatregelen naar Europa Tour de France

'Underdog' Quintana kan ondanks nieuwe coronamaatregelen naar Europa

Door Jannick van der Hooft 13 juli 2020 | 13:32


Nairo Quintana ziet zichzelf niet als een favoriet voor de eindzege in de Tour de France. Dat vertelt de Colombiaan in gesprek met France24, dat hem opzocht in Colombia tijdens een training.

'Ik voel me geen favoriet voor de Tour', zo spreekt hij uit. 'Ik denk dat er meer favorieten zijn dan ik en andere teams sterker zijn.' Ondanks die instelling zet hij zijn 'gele droom' niet uit zijn hoofd: 'Er zijn hele sterke jonge renners, maar wij zijn dat ook. Wij hebben de ervaring en zullen in een goede conditie verschijnen aan de start. We gaan strijden voor het algemeen klassement.'

Goed nieuws voor Quintana: 'Sports Flight gaat door'

Om aan de start van de Tour de France te kunnen verschijnen, zal hij eerst nog naar Europa af moeten reizen. Op 19 juli staat de vlucht voor Colombiaanse sporters naar Madrid op de planning, maar Wielerflits meldt dat er rond die tocht onduidelijkheid heerst. De Colombiaanse regering heeft namelijk extra maatregelen afgekondigd naar aanleiding van de explosieve toename van het aantal corona-besmettingen in het land.

VeloNews ontkracht de berichteving na navraag. De wielerwebsite laat weten dat de vlucht met sporters gewoon gepland blijft staan, ondanks de maatregelen. Goed nieuws dus voor Quintana, die zelf ook weer op de trainingsfiets gespot is na zijn ongeval. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws