Mollema: 'Hoop dat Jumbo-Visma en INEOS elkaar in de Tour helemaal afmatten' Tour de France

Mollema: 'Hoop dat Jumbo-Visma en INEOS elkaar in de Tour helemaal afmatten'

Door Wilbert van der Velde 12 juli 2020 | 19:42


Bauke Mollema hoopt dat de verwachte tweestrijd in de Tour de France tussen Team INEOS en Jumbo-Visma tot kansen voor hem en de andere kopmannen zullen leiden. ‘Ik hoop dat die twee ploegen elkaar helemaal afmatten’, vertelt hij in gesprek met de NOS.

‘Als je ziet hoe hard een (Nairo, red.) Quintana dit voorjaar reed’, vervolgt Mollema. Hij ziet echter ook bij andere ploegen voldoende kanshebbers, want het niveau van het Tourpeloton is volgens hem dit jaar groter dan ooit. ‘Bijna alle ploegen sturen hun sterkste opstelling, nog meer dan in andere jaren.’

Naast een sterker Tour de France-peloton is ook het parcours misschien wel zwaarder dan het in jaren geweest is, in ieder geval de eerste week. ‘Je hebt geen eerste week van alleen maar vlakke ritten. De tweede etappe is al een ontzettend zware bergrit. Vervolgens staat er op de vierde en de zesde dag een aankomst bergop op het programma. Ik verwacht in ieder geval harde koers vanaf het begin en dat er gekke dingen zullen gebeuren.’ (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws