Bol voelt extra druk voor Tour de France: 'Ik ben beter geworden' Tour de France

Bol voelt extra druk voor Tour de France: 'Ik ben beter geworden'

Door Jannick van der Hooft 13 juli 2020 | 12:52


De verwachtingen in de komende Tour de France liggen hoger voor Cees Bol. Dat vertelt de Nederlandse sprinter in gesprek met het AD. Momenteel bereidt hij zich met Team Sunweb op hoogtestage voor op de grote ronde.

'Er ligt iets meer druk op me', zo vertelt Bol over zijn vergrote status binnen het peloton. Na overwinningen begin dit jaar ziet hij zelf zijn progressie: 'Ik ben beter geworden, maar er wordt niet gezegd dat ik een rit moet winnen in de Tour. Ik wil natuurlijk wel heel graag, maar er zijn voor onze ploeg ook genoeg kansen in de iets zwaardere etappes.'

Afgelopen seizoen maakte Bol al zijn debuut in La Grande Boucle. Destijds kwam hij niet verder dan een achtste plek in de elfde etappe. Spijt van zijn deelname heeft hij allerminst. 'Het was niet te vroeg om te debuteren. Het lijkt me juist goed dat ik er toen al heb kunnen rondkijken. Er gebeurt erg veel rond zo'n koers.' Naast ervaring kan ook zijn eerste hoogtestage in Kühtai een rol gaan spelen in zijn vooruitgang, maar over de effecten weet hij te weinig: 'Dat moet je aan de trainers vragen.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws