Kruijswijk ziet potentieel voordeel: 'Kan dat Froome er een bom onder legt' Tour de France

Kruijswijk ziet potentieel voordeel: 'Kan dat Froome er een bom onder legt'

Door Ward Hilhorst 14 juli 2020 | 08:57


Steven Kruijswijk wil de Tour de France winnen, net als zijn ploeggenoten Primoz Roglic en Tom Dumoulin. Bij de grote concurrent, Team INEOS, kunnen nog gekke dingen gebeuren, vertelt Kruijswijk aan De Telegraaf.

Chris Froome vertrekt na dit seizoen naar Israel Start-Up Nation, wat de verhoudingen tussen hem en de andere kopmannen wat kan verschuiven. 'Het kan zijn dat hij juist heel sterk rijdt en de ploeg daar profijt van heeft. Maar het kan ook dat Froome er een bom onder legt door voor zijn eigenbelang te kiezen. Dat zou dan in ons voordeel kunnen zijn.'

De kracht in de breedte van Team Jumbo-Visma vindt de Brabander eigenlijk alleen maar een voordeel. 'Er is geen strijd, want ik weet wel dat ik er goed voor sta en ook waar ik aan moet werken. Wat aan gewicht verliezen en de andere dingen aanscherpen, maar dat zal vanzelf komen als je met elkaar traint. We zijn aan elkaar gewaagd en zet daar Robert Gesink ook maar bij. Het is daarom goed dat we hier met z’n allen zijn, want je kunt elkaar naar dat hogere niveau tillen.' (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws