Wuyts en De Cauwer niet in de Tour: 'Tikkeltje extra kan verloren gaan' Tour de France

Wuyts en De Cauwer niet in de Tour: 'Tikkeltje extra kan verloren gaan'

Door Ward Hilhorst 14 juli 2020 | 10:24


Vrijwel alle Vlaamse wielerfans kijken naar de koers op Sporza, maar ook in Nederland stemt een deel af op 'de Belg', waar het koersgevoel het meest voelbaar is. Dit jaar zal dat misschien helaas ietsjes anders zijn.

José De Cauwer en Michel Wuyts worden namelijk niet naar de Tour de France gestuurd. Dit heeft volgens de VRT niets te maken met bezuinigingen, maar puur met het risico dat beide heren, allebei boven de zestig, lopen. Zij zullen het commentaar dus vanuit de Brusselse studio moeten doen.

De Cauwer: 'Kruiden van verslag dreigt nu weg te vallen'

De Cauwer, met zijn zeventig jaar de oudste van het duo, begrijpt het wel, vertelt hij aan Het Nieuwsblad. 'Ik heb het in maart meegemaakt tijdens Parijs-Nice. Er zijn handgels bij het binnengaan van de vrachtwagen met de commentaarcabines, maar daarna schuifelt iedereen langs elkaar heen in een smal gangetje. Veilig is anders.'

Toch voelt de oud-renner dat het moeilijker gaat worden. 'Wat je mist, is bijvoorbeeld het parcours van de finale. Dat is ervaring en een goede basis voor je commentaar. Ook de verhalen, weetjes en geruchten die je ter plekke links en rechts opvangt, kruiden je verslag. Dat dreigt nu weg te vallen.' (foto: Sirotti, 2019)

Poll

Op welke zender kijk jij het liefst naar de Tour?


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws