Kuss wil constanter worden: 'Heb soms hele slechte dagen in de eerste week' Tour de France

Kuss wil constanter worden: 'Heb soms hele slechte dagen in de eerste week'

Door Wilbert van der Velde 15 juli 2020 | 19:18


Sepp Kuss hoopt in de komende Tour de France constanter te presteren dan in het verleden. ‘Ik heb soms hele slechte dagen in de eerste week van een grote ronde', vertelt hij in een interview met Velonews.

'Ik wil gewoon een constant niveau bereiken', vervolgt Kuss. Vooral dit jaar zal een constant niveau belangrijk zijn, want de Tour kent van begin tot eind een zwaar parcours. De Amerikaanse klimmer weet dan ook dat langzaam opstarten er dit jaar niet in zit. 'De Tour is vanaf het begin zwaar. Je moet met een goed niveau beginnen en de slechte dagen zien te voorkomen.'

Kuss is enigszins bevreesd dat hij op een belangrijk moment een mindere dag zal kennen, maar weet tegelijkertijd dat hij er niet alleen voor staat. Met George Bennett en Robert Gesink gaan er namelijk nog twee sterke klimmers mee. Kuss prijst vooral de ervaring van Gesink. 'Van ons allemaal heeft hij de meeste ervaring. Soms is die ervaring nog wel belangrijker dan goede benen. Hij heeft mij altijd geholpen en ik vertrouw hem echt.' (Foto: Shootmetoo.nl/@remogino1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws