Bardet strijdbaar voor Tour de France: 'Ik ben nooit een toeschouwer' Tour de France

Bardet strijdbaar voor Tour de France: 'Ik ben nooit een toeschouwer'

Door Wilbert van der Velde 15 juli 2020 | 19:59


Romain Bardet gaat dit jaar weer voor een goede klassering in de Tour de France. Ondanks de mindere eindklasseringen van de laatste jaren is de kopman van AG2R La Mondiale nog altijd strijdbaar. ‘Ik ben nooit een toeschouwer in de Tour.’

Bardet heeft onderhand alweer een lange historie met de Tour de France. Waar hij in het begin jaarlijks stappen zette en steeds hogere posities in het eindklassement wist te behalen, met als hoogtepunten de podiumplekken in 2016 en 2017, gaat het de laatste jaren in een neerwaartse spiraal. Desondanks was hij verre van onzichtbaar. ‘Ik heb altijd een verhaal te vertellen. Zelfs in mijn mindere Tour van vorig jaar won ik nog de bolletjestrui’, vertelt Bardet in een interview met Procycling.

Dit jaar zou Bardet oorspronkelijk de Giro d’Italia rijden, maar door het coronavirus is het programma compleet veranderd. Het hoofddoel is nu weer de Tour de France en ondanks dat hij de laatste twee edities niet mee kon doen voor de winst, gelooft Bardet nog steeds in het winnen van zijn thuisronde. ‘Ik heb nog meer om te geven en ik blijf vechten voor de gele trui. Ik was al dichtbij en met mijn ervaring, de juiste instelling en voorbereiding, is mijn verhaal met de Tour nog zeker niet afgelopen.’ (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws