Neef sluit klassementsambities Alaphilippe in Tour de France niet uit Tour de France

Neef sluit klassementsambities Alaphilippe in Tour de France niet uit

Door Bram van der Ploeg 16 juli 2020 | 14:01


Julian Alaphilippe stuntte in 2019 met veertien dagen in de gele trui en een vijfde plaats in het algemeen klassement. De Fransman mikt in 2020 normaal gesproken op ritzeges, maar sluit volgens zijn neef ook een nieuw klassement niet helemaal uit.

Alaphilippe gaat via de Strade Bianche, Milaan-Sanremo, de Dauphiné en het Frans kampioenschap naar de Tour en staat zo ogenschijnlijk fris aan de start. Franck Alaphilippe, neef en coach van Alaphilippe, geeft aan dat de vorm in augustus nog niet top zal zijn, omdat na de Tour ook het WK wielrennen nog voor de deur staat. 'Hij zal zijn titel in Milaan-Samremo hoe dan ook verdedigen. Hij zal alles geven, dat zit in zijn genen, maar als hij niet goed genoeg is, zal hij anderen helpen', zo klinkt het.

In de Tour moet de eerste piek komen, vervolgt neef Franck in gesprek met Ouest France. 'Hij wil één of twee etappes winnen, ondanks wat er vorig jaar is gebeurd. Julian wilde toen niet voor het klassement gaan, dus voor nu is het winnen van ritten zijn wens. Als het erg goed gaat, zou hij ook op de bolletjesrui kunnen mikken. En ik sluit niet uit dat het dit jaar net zo zal gaan als vorig jaar. Hij vertrekt niet met klassementsambities, maar hij denkt er natuurlijk wel aan na 2019. Af en toe praat hij er wel over, maar het is normaal gesproken niet voor dit jaar. Dat vereist een specifieke voorbereiding.'

Franck Alaphilippe: 'Zou kunnen dat Julian over jaar of drie voor de Tour gaat'

Die gekke Tour uit 2019 gaat nog regelmatig door het hoofd van Alaphilippe. Wat als? Het heeft ervoor gezorgd dat de Fransman echt wel een keer wil proberen vol voor het klassement te gaan. 'Hij had nooit gedacht dat hij tot drie dagen voor het einde mee zou doen. Het heeft hem aan het denken gezet. Hij zegt het niet hardop, maar het zou goed kunnen dat hij er over een jaar of drie een keer voor gaat. We zouden onszelf al eens kunnen testen in een andere grote ronde, zoals de Vuelta a Espana.' (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws