Cavagna gepasseerd voor de Tour de France: 'Ik was erg teleurgesteld' Tour de France

Cavagna gepasseerd voor de Tour de France: 'Ik was erg teleurgesteld'

Door Wilbert van der Velde 22 juli 2020 | 14:48


Rémi Cavagna staat dit jaar niet aan de start van de Tour de France, maar rijdt de Giro d'Italia. Dat kreeg hij op trainingskamp te horen van zijn ploeg, Deceuninck-Quick-Step. 'Ik was erg teleurgesteld', vertelt de Franse renner aan La Montagne.

Desondanks heeft Cavagna, die eerder dit jaar met een indrukwekkende solo de Faun-Ardèche Classic won, zijn zinnen snel kunnen verzetten. 'Ik weet dat ik ooit een keer aan de Tour zal deelnemen. Het is nog lang niet mijn laatste jaar op de fiets.'

Cavagna gaat Evenepoel uit de wind houden

Hoewel de Tour er dit jaar voor Cavagna niet inzit, krijgt hij in de Giro mogelijk meer kansen op eigen succes. 'De route van de Giro ligt mij beter dan die van de Tour', zegt de Franse aanvaller. Hij mikt daarbij vooral op de drie tijdritten en zijn specialiteit, de ontsnapping.

Naast het proberen te winnen van een etappe zal Cavagna ook zijn kopman Remco Evenepoel ondersteunen. 'Evenepoel zal kijken hoever hij kan komen in het algemeen klassement. Ik zal hem op de makkelijkere dagen uit de wind houden', aldus Cavagna. (Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws