Trainer Bernal vol vertrouwen: 'Kans heel groot dat Egan Tour wint dit jaar' Tour de France

Trainer Bernal vol vertrouwen: 'Kans heel groot dat Egan Tour wint dit jaar'

Door Bram van der Ploeg 23 juli 2020 | 11:47


Egan Bernal gaat in topvorm aan de start van de Tour de France verschijnen. Dat voorspelt zijn trainer Xabi Artetxe in gesprek met Cyclingnews. Volgens hem is de Colombiaan nu al in zeer goede conditie.

Bernal trainde in de afgelopen weken keihard, zoals ook al te lezen was in de rubriek Gespot op Strava. Artetxe verwacht grote verrassingen in de wedstrijden, maar Bernal lijkt gewoon op de afspraak te zijn als straks het seizoen begint. Doordat hij, net als onder meer Ivan Sosa en Richard Carapaz, wekenlang op hoogte kon trainen in Colombia, staat hij er goed voor. 'Er zitten steeds enkele dagen tussen de wedstrijden en omdat Egan zo goed herstelt, wordt het één lange etappekoers voor hem. Hij zal zijn vorm tijdens de races naar honderd procent brengen.'

'Als Bernal al in de voorbereidingskoersen wint, zal dat geen verrassing zijn'

Bernal tijdt de Route d'Occitanie, de Tour de l'Ain en de Dauphiné, alvorens hij twee weken later aan de Tourstart staat. 'Als Bernal al in de voorbereidingskoersen wint, zal dat geen verrassing zijn en ik ga je ook niet vertellen dat hij nog een lange weg te gaan heeft. Egan is nu al in heel goede conditie. Het doel is echter niet om nu al te winnen, het doel is om in de Tour honderd procent te zijn. De Tour start meteen met een paar lastige etappes, dus de conditie moet ook meteen heel goed zijn. Niemand gaat de Tour winnen in de eerste week, maar we gaan zeker wat favorieten zien afvallen', aldus Artetxe.

Waar zijn collega Carsten Jeppesen een dag eerder nog twijfels uitsprak over de winkansen van Chris Froome in de Tour, daar acht Artetxe de kans juist zeer groot dat Bernal kan winnen. 'De geschiedenis vertelt ons dat de sterkste renner altijd de Tour wint en als Egan zo sterk is als dat hij kan zijn, dan is de kans heel groot dat hij de Tour wint dit jaar.' (foto: Team INEOS)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws