Kroon hekelt Froome-uitspraak Jeppesen: 'Vond hem vroeger een flapdrol' Tour de France

Kroon hekelt Froome-uitspraak Jeppesen: 'Vond hem vroeger een flapdrol'

Door Wilbert van der Velde 24 juli 2020 | 08:00


Enkele dagen geleden zorgde de technisch directeur van Team INEOS Carsten Jeppesen voor de nodige opschudding door te stellen dat een plek in de Tourselectie  voor Chris Froome onwaarschijnlijk is. De mannen van Eurosport vinden de uitspraak van de Noor erg onhandig.

Volgens Eurosport-commentator Jan Hermsen komt er binnenkort een vacature vrij voor de functie van Jeppesen. ‘Zo uit de kast klappen over een renner is bij INEOS niet echt normaal. Ik vond het opvallend en moest ook even opzoeken wie het nou was’, vertelt hij in de podcast Kop over Kop.

Karsten Kroon kende Jeppesen echter een stuk beter, uit zijn periode bij CSC en Saxo Bank. ‘Hij heeft altijd bij Bjarne (Riis, red.) gewerkt. Het verbaasde mij dat hij bij INEOS werkt, want ik vond hem toch wel een flapdrol. Ik dacht altijd: wat doet deze man bij de ploeg. Volgens mij zijn er wel betere mensen te bedenken.’

Kroon: 'Ik typeer mezelf als bewust naïef'

Desondanks zijn de mannen het niet zozeer oneens met de uitspraken van Jeppesen. Hermsen verwijst naar uitspraken van Lance Armstrong en Johan Bruyneel in de podcast van de Amerikaan, die daarin stellen dat het meenemen van een renner in de staat van Froome alleen maar onrust veroorzaakt. ‘Die mannen kennen het klappen van de zweep, dus ik denk ook niet dat hij meegaat.’

Kroon laat zich door de woorden van zijn collega overtuigen. ‘Ik typeer mezelf als bewust naïef, dus als er gezegd wordt Froome gaat naar de Tour, dan denk ik: Froome gaat naar de Tour. Maar als ik Jan (Hermsen, red.) hoor praten, dan denk ik: hij heeft gelijk, Froome gaat niet naar de Tour. En zeker omdat hij ook weggaat bij de ploeg.’ (Foto: Shootmetoo.nl / @Remogino1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws