Bruyneel mikt in Tour de France op Dumoulin: 'Ideale leeftijd bereikt' Tour de France

Bruyneel mikt in Tour de France op Dumoulin: 'Ideale leeftijd bereikt'

Door Bram van der Ploeg 30 juli 2020 | 09:17


Johan Bruyneel schrijft Tom Dumoulin op als een van de grootste favorieten voor de eindwinst in de Tour de France. Volgens de voormalig ploegleider kan de Nederlander verrassen richting Team INEOS en zijn eigen ploeg.

Dumoulin trekt bij Jumbo-Visma samen met Primoz Roglic en Steven Kruijswijk richting Frankrijk. Dat kan volgens Bruyneel weleens een voordeel zijn. 'Roglic is de nummer één bij Jumbo-Visma, maar dat hoeft geen nadeel voor Dumoulin te zijn. Juist in het tactische steekspel met INEOS kan het een voordeel zijn dat Tom niet dé kopman binnen zijn team is', zo klinkt het in Nummer 1.

Bruyneel verwacht niet dat de fysieke klachten van de afgelopen maanden Dumoulin nog parten gaan spelen. Iedereen begint door het coronavirus op nul. 'Misschien dat hij mentaal wel nog een beetje achterstand heeft. Dat Tom na dit jaar nog de bevestiging nodig heeft dat hij op dit niveau weer meekan', aldus Bruyneel, die verder alle lichten op groen zet. 'Met zijn 29 jaar heeft hij nu de ideale leeftijd bereikt om de Tour te winnen. Daarnaast zou dit weleens een overgangsjaar kunnen worden.' (Foto: Shootmetoo.nl / @Remogino1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws