Boogerd hoopt dat Dumoulin geen kopman is: 'Misschien wel beter in de luwte' Tour de France

Boogerd hoopt dat Dumoulin geen kopman is: 'Misschien wel beter in de luwte'

Door Ward Hilhorst 13 augustus 2020 | 13:32


Michael Boogerd heeft in zijn carrière heel wat keren de Tour de France gereden. Eenmaal kwam hij tot de vijfde plaats, maar winnen is echt andere koek. Bij Bureau Sport gaf hij zijn kijk op de kansen van Tom Dumoulin dit jaar.

Presentator Frank Evenblij sneed het punt aan dat in veel Nederlandse hoofden speelt: waarom zou Jumbo, een Nederlands bedrijf, met Primoz Roglic een Sloveense kopman uitspelen? 'Ik moet altijd een beetje lachen om het begrip 'kopman'. Als nu de ploegleiding van Jumbo-Visma zegt: 'Dumoulin is kopman', betekent dat nog niet dat Dumoulin dan de Tour gaat winnen. Dus als hij gewoon zorgt dat hij harder rijdt dan Roglic, dan is er niks aan de hand.'

Maar ook als Roglic de officiële kopman zou zijn is de Limburger niet kansloos, denkt Boogerd. 'Het betekent niet dat zij (Dumoulin en Steven Kruijswijk, red.) niet voor een kort klassement kunnen gaan. Het is voor Dumoulin misschien wel beter om een beetje in de luwte kan rijden van Roglic en Kruijswijk. Misschien dat hij dan nog tot grote hoogtes kan stijgen in de Tour de France.' (Foto: Shootmetoo.nl / @Remogino1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws