Kruijswijk ziet Jumbo-Visma Tour winnen: 'Daar zijn ze écht toe in staat' Tour de France

Kruijswijk ziet Jumbo-Visma Tour winnen: 'Daar zijn ze écht toe in staat'

Door Wilbert van der Velde 20 augustus 2020 | 18:47


In gesprek met de NOS heeft Steven Kruijswijk uitgebreid teruggeblikt op zijn valpartij in de Dauphiné. Aanvankelijk was er hoop dat hij nog voldoende kon herstellen, maar na onderzoek in het ziekenhuis bleek de schade te groot, waarna besloten werd om van de Tour de France af te zien.

‘Er zit een scheurtje in mijn schouderkop en ik zit onder de schaafwonden’, somt Kruijswijk de schade van zijn valpartij op. Vooral het scheurtje in de schouderkop zit de renner van Jumbo-Visma dwars. ‘Het is een heel gevoelig punt. Ik kan niet normaal mijn stuur vasthouden. Dat gaat niet binnen een week beter zijn’, vervolgt de klassementsrenner.

Nu Kruijswijk niet kan deelnemen aan de Tour, zal hij zich richten op de Giro d'Italia, waar hij volgens sportief directeur Merijn Zeeman kan rekenen op een ploeg die volledig in zijn dienst zal rijden. ‘Ik ga kijken wat ik daar kan uithalen. Hopelijk lig ik niet al te lang stil, dan kan ik mijn conditie doortrekken en in topvorm aan de Giro starten’, aldus Kruijswijk.

Kruiswijk: 'De ploeg is écht in staat de Tour te winnen'

Hoewel Jumbo-Visma met Kruijswijk een belangrijke pion zal missen in de Tour, heeft hij er zelf alle vertrouwen in dat zijn ploeg de Tour de France kan winnen. ‘Daar is de ploeg écht toe in staat. Iedereen zat op schema en we hebben de voorbije weken laten zien dat we zeker geen underdog zijn. We wisten dat we nog een stap konden zetten.’ (Foto: Shootmetoo.nl / @Remogino1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws