[Update] Perez uit ziekenhuis en reageert op triest afscheid uit Tour Tour de France

[Update] Perez uit ziekenhuis en reageert op triest afscheid uit Tour

Door Jannick van der Hooft 05 september 2020 | 11:17


Een hard gelag voor Cofidis en Anthony Perez: de Fransman maakte indruk in de derde etappe door de bollentrui van Benoit Cosnefroy te veroveren, maar moest vervolgens de strijd staken na een valpartij. De virtuele bergkoning heeft zijn rib gebroken, bij een botsing met zijn ploegauto na een opgelopen lekke band.

Perez maakte vroeg in de etappe al onderdeel uit van de kopgroep, met Jerome Cousin en zijn rivaal Cosnefroy. Bij de twee bergsprints aan het begin van de rit klopte hij Cosnefroy, wat Perez de virtuele bergtrui opleverde. Hierna liet hij zich samen met Cosnefroy weer uitzakken tot het peloton.

Bij de derde beklimming ging het AG2R van Cosnefroy vanuit het peloton andermaal de strijd aan voor de punten, met Perez in het spoor. De Cofidis-man leek te kunnen volgen, tot hij ineens zijn voet uit zijn pedaal klikte en stopte, ogenschijnlijk met een lekke band. Vervolgens zou hij in de afdaling na een botsing met de wagen van zijn Cofidis-ploeg zijn linkersleutelbeen hebben gebroken, meldt Radio Tour. Later ontkrachtte Cofidis het nieuws: het zou gaan om een gebroken rib en een mogelijke klaplong, terwijl het sleutelbeen van hun renner nog onderzocht wordt.

Update - 5 september 2020 (11.20 uur): Perez ontslagen uit ziekenhuis

Anthony Perez is vier dagen na zijn trieste aftocht in de Tour de France ontslagen uit het ziekenhuis. In een filmpje op de sociale kanalen van zijn ploeg, Cofidis, reageert hij op het voorval waar hij de bergtrui door zijn vingers zag glippen.

'Bedankt iedereen voor de berichten', vertelt hij. 'Ze hebben in het ziekenhuis goed voor me gezorgd, maar ik ben blij dat ik weer naar huis kan. Ik kan sinds twee dagen alweer lopen en ik kijk uit naar het komende seizoen.' Gezien de omstandigheden van de valpartij, vertelt Perez dat het goed met hem gaat: 'Het kan iedereen gebeuren, maar helaas kon ik er niets aan doen. We kunnen er niks aan veranderen, dus is het beter om vooruit naar 2021 te kijken.' (Foto: Sirotti)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Gilberto
31 Aug 2020 om 23:37

Geef die jongen als Tour organisatie gewoon alsnog een bollentrui om in te lijsten joh!

Reageer


Meer nieuws