Blessure-overzicht etappe 8 | Nizzolo berust in opgave: 'Focus op klassiekers' Tour de France

Blessure-overzicht etappe 8 | Nizzolo berust in opgave: 'Focus op klassiekers'

Door Ward Hilhorst 06 september 2020 | 09:26


Vier uitvallers en een hoop gebroken dromen, dat was het medisch verdict na afloop van de loodzware achtste rit. In de Leiderstrui verzamelt de hoe's en de waarom's en brengt ze op uw telefoon/laptop/ander device.

We beginnen met Thibaut Pinot. De Franse hoop in bange dagen kampt met rugklachten naar aanleiding van zijn crash in de eerste rit, wat ervoor zorgt dat hij niet zijn beste niveau haalt. Tot overmaat van ramp verloor Pinot zaterdag ook ploegmaat William Bonnet, die niet volledig kon herstellen van zijn val in de openingsetappe.

Dan Giacomo Nizzolo, de grootste naam die vandaag forfait gaf. De Europees kampioen kampte met knieklachten, legt hij in een persbericht uit. 'Ik begon met pijn en hoopte dat het beter zou worden, wat helaas niet zo was. We wilden geen schade creëren want ik kijk erg uit naar de Klassiekers en daarom moet ik nu herstellen.' Naast Nizzolo gaf er nog een Italiaan de brui aan; Diego Rosa brak zijn sleutelbeen in de afdaling van de Port de Balès en moest de Tour verlaten.

Lilian Calmejane was de vierde renner die een punt zette achter zijn Ronde van Frankrijk. De normaal zo aanvalslustige renner heeft last van de naweeën van valpartijen in de Tour du Limousin en La Route d'Occitanië. Er kwam geen verbetering in zijn prestaties, waardoor de Fransman besloot zijn biezen te pakken.

Iemand voor wie enkele dagen geleden nog geen stuiver werd gegeven, is Wout Poels. De Nederlander kwam er vandaag echter wat doorheen en finishte zelfs voor het eerst in de top honderd. Met L1 sprak Poels over zijn toestand: 'Het ging beter dan verwacht. Nog één etappe en dan zijn we bij de rustdag. Als het echt niet verantwoord was geweest, had ik hier niet gestaan. (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws