[Update] Jungels aangereden door ziekenwagen, Higuita toch geen breuken Tour de France

[Update] Jungels aangereden door ziekenwagen, Higuita toch geen breuken

Door Wilbert van der Velde 13 september 2020 | 20:55


(13 september 2020) Sergio Higuita heeft de Tour de France moeten verlaten na twee valpartijen in de openingsfase van de vijftiende etappe. De Colombiaans kampioen liep desondanks geen grote fysieke schade op. 

Higuita beleefde vooralsnog geen gelukkige debuut in de Franse rittenkoers, maar leek de afgelopen dagen weer wat beter in vorm te komen. De renner van EF Pro Cycling probeerde in het begin van de rit mee te zitten met een kopgroep en zat zodoende vooraan in het peloton. Jungels week van zijn lijn na een versnelling en hield daarbij geen rekening met Higuita in zijn wiel. Hij schoof de weerloze renner zo tegen de grond.

Door een spervuur aan aanvallen bleef het tempo in het peloton hoog. In de razendsnelle achtervolging kwam Higuita vervolgens bij een rotonde voor de tweede keer ten val. Hij stapte nog wel op de fiets, maar zijn achterstand werd groot. Niet veel later kwamen beelden tevoorschijn waarop hij in de auto van zijn ploegleiding stapte.

Vaughters: 'Jungels op dit moment niet mijn favoriete renner'

Jonathan Vaughters, ploegbaas van EF Pro Cycling, kon via Twitter vertellen dat Higuita zijn hand en/of meerdere vingers gebroken heeft. Een scan moet nog uitwijzen wat de exacte toestand van zijn blessure is. Het goede nieuws is dat de renner geen hoofdletsel heeft opgelopen, ondanks dat hij daar hard op leek te vallen bij de botsing met Jungels.

Vaughters sprakt zich ook uit over de actie van de Luxemburger. Hij was niet te spreken over de uitwijkmanoeuvre van de renner van Deceuninck-Quick-Step: 'Om het maar zacht uit te drukken: Bob Jungels is op dit moment niet mijn favoriete persoon.' 

Update - 13 september 2020 (20.15 uur): Jungels biedt excuses aan voor valpartij Higuita

Bob Jungels heeft zijn excuses aangeboden voor het incident met Sergio Higuita. De Luxemburger maakte een gevaarlijke zwieper, waardoor de Colombiaanse kampioen onderuit ging. Tijdens het terugkomen kwam Higuita wederom ten val, waardoor hij af moest stappen. ‘Ik wil mijn oprechte excuses aanbieden aan Sergio en EF Pro Cycling. Het was niet mijn bedoeling om hem te doen vallen, maar het is absoluut mijn fout. Ik hoop dat Sergio het naar omstandigheden goed maakt‘, aldus Jungels via Twitter

Update II - 13 september 2020 (20.55 uur): Jungels aangereden door ziekenwagen, Higuita heeft toch geen breuken

Naast dat Bob Jungels Sergio Higuita ten val bracht, is hij zelf ook gevallen. Op beelden is te zien dat hij door een ziekenwagen wordt aangereden. Ondanks de harde klap wist de Luxemburger de etappe wel uit te rijden. Over mogelijke blessures is nog niets bekend. 

Verder kwam de ploegbaas van EF Pro Cycling, Jonathan Vaughters, met een update over de situatie van Sergio Higuita. Op Twitter meldt hij dat zijn renner geen breuken in zijn hand heeft opgelopen en op korte termijn zal herstellen. In eerste instantie werd wel voor breuken voor gevreesd. (Foto: Sirotti)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Wout paraat
13 Sep 2020 om 13:47

Dat word weer een rechtzaak?

Reageer


Meer nieuws